LA CASA RIBA- ESTEVE . MARTORELL. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

 

La Maria Estrella Ferrer Tallada, publica una fotografia de la façana esgrafiada   de la casa de la  família Riba-Esteve , al carrer de Montserrat , a Martorell, a la comarca del Llobregat jussà.




No en sabia trobar dades al Mapa de Patrimoni, m’explicava que els esgrafiats – magnífics – eren obra de  Jaume Amat i Bargués (Martorell, 1924 – 2003), format al costat de Ferran Serra Sala (Barcelona, 1905 -1988) conegut com a Ferdinandus Serra, mestre  en aquesta tècnica.  El Jaume Amat i Bargués, amic com el mateix Ferran Serra Sala del pare de la Maria Estrella Ferrer Tallada,  va mantenir viva la tradició de l’esgrafiat decorant un gran nombre de façanes, tant a Martorell com en altres indrets.


Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’arquitecte d’aquesta casa del carrer de Montserrat.


Rebia un email del Xavier Riba en el que em deia;


Els propietaris i promotors són la família Riba-Esteve.

 

La casa es va construir l’any 1996 i efectivament l’esgrafiat és d’en Jaume Amat Bargués.

 

Els dibuixos reflecteixen l’ofici dels propietaris; el pare es dedicava al sector de la construcció i la mare al sector de la confecció.

 

L’arquitecte fou Ferran Saló Bru. 


La meva infinita gratitud al Xavier Riba


Cuideu-vos molt, la Comunidad Autònoma de Madrid  que no actualitza de forma regular les dades de víctimes de la Covid. 19, en reconeixia 21.810.

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210214_cam_covid19.pdf


A Catalunya, on determinats mitjans fan un seguiment de la qüestió, des de l’inici de la pandèmia  en són 20.176.

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/


Caldrá seguir l’evolució d’aquests index.

Comentaris