LA CASA AMB LA MAJÒLICA DE SANT ANTONI DE PÀDUA AL CARRER D’ANSELM CLAVE, 25 . PATRIMONI INEXPLICAT DE MARTORELL

 

Llegia al Mapa de Patrimoni, l’actual carrer d’Anselm Clavé,  era un tram de l'antiga Via Augusta pel seu pas per Martorell.


Es correspon amb la continuació de la plaça de la Vila.


 Martorell va anar creixent de manera allargassada; aquest carrer es va configurar en l'ampliació que va comportar la construcció del tercer recinte emmurallat que anava del Portal de les Hores fins al portal de la Font.


Aquest carrer era conegut antigament pel carrer de la font en referència a una Font que hi havia a tocar del portal. La Font estava coberta per una arcada de punt rodó, construïda amb la característica pedra vermella de la zona, que configurava una petita cambra. La font va ser enderrocada l'any 1976.


Des de l'any 1924, el carrer de la font, és conegut per el carrer d'Anselm Clavé i Camps,  en referència al compositor  i fundador del moviment coral a Catalunya,  impulsor del moviment associatiu  els Cors de Clavé.




No trobava cap dada de la  casa del Carrer de Josep Anselm Clavé, 25, amb la façana esgrafiada l’any 1996 per  Jaume Amat i Bargués (Martorell, 1924 – 2003), i amb una bonic majòlica de Sant Antonia de Pàdua de la que no en trobava l’autor.




Martorell més enllà dels seus esgrafiats,  i de l’altíssim honor de tenir entre els seus fills Josep Salvany iBlanch [ Martorell, 1866 - Barcelona, 1829 ],  ha deixat malmetre els “seus encants naturals”, carreteres, autovies, autopistes, línies fèrries, ponts,.., han encotillat el seu nucli urbà, aïllant-lo.


Les façanes esgrafiades, indubtablement,  son un tresor que Martorell ha de saber explotar per atreure el turisme, i per fer revifar el seu  nucli antic.


A qui correspongui, recordar-li que ja fa tard, malgrat que com deia l’Ermessenda de Valrà “  mai és tard mentre toquen hores”, oi?.


Cuideu-vos molt, l’especulació amb les vacunes feta per uns i altres, fa preveure que almenys a Catalunya, els terminis es podrien allargar més enllà del 2021.


Madrid – que no actualitza les dades de forma regular - reconeixia 22.442 víctimes:

 

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210301_cam_covid19.pdf

 

Catalunya, on en TOTES les funeràries hi ha almenys un periodista per deixar constància de la mortaldat que pateixen les  files “separatistes” , les víctimes des de l’inici de la pandèmia són 20.694.

 

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/

 

El "laissez faire, laissez passer"  que s’ha practicat – i es practica  - al REINO DE ESPAÑA, ha comportat que percentualment sigui el lloc del món amb més víctimes.


Pensem però, que aquesta fita sinistra, no hauria de ser motiu de goig, ni pels Partits de l’Eix, ni a per a ningú.  


Comentaris