ORGANYA 1901. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA LA PROVINCIA “ESPOLIADA”.

 

Frederic Bordas i Altarriba,  (  nascut ?. +  traspassat el 2 Setembre de 1908  à Sant Julià de Vilatorta,Osona.) publica una fotografia datada l’any 1901 “   Dones rentant roba en un canal d'aigua d'un carrer d'Organyà”




Joaquim Rubió i Balaguer, facilitava la fotografia   el 09. 1930 , al Fons Estudi de la Masia Catalana. 


Ens calen dades del Frederic Bordas i Altarriba i Joaquim Rubió i Balaguer, som un país de fireta, tenim dades de personatges patètics, i alhora desconeixem les dades més bàsiques de persones que han deixat petjada del seu pas pel món.


Li preguntaré al  Jordi Vilà  Juncá, si efectivament la fotografia és d’Organyà, i en cas afirmatiu, li demanaré que la repeteixi en l’actualitat.




El Jordi Vila Juncá, confirmava que la fotografia és d’Organyà, el Carrer Major .


Les cases de la dreta son , Cal Marica del Pericos, Cal Manyé ,Cal Nadal , ......


Els de l'esquerra , Cal Roso Vell , Cal Sastret , Cal Casaca , Cal Nando


L'aigua es de Font Bordonera , i diuen que al poble sempre s'ha regat d'aquesta font

 

Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació, nosaltres la farem arribar a mdc@csuc.cat;  recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.


Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19;  confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.


Cuideu-vos molt, Madrid reconeixia 22.741 víctimes de la Covid.19

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210311_cam_covid19.pdf


Catalunya des de l’inici de la pandèmia 20.982.

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/


El "laissez faire, laissez passer" practicat des del nacionalsocialisme, ha situat el REINO DE ESPAÑA com a campió mundial indiscutible pel que fa al nombre de  víctimes.

Comentaris