IN MEMORIAM DE LA CREU DE TERME DE CASTELLBÒ, DITA ARA CREU DEL PAL DE CASTELLBÒ. MONTFERRER I CASTELLBÒ. L’URGELL SOBIRÀ, QUE RECLAMA LA IMPLEMENTACIÓ DE LA VEGUERIA DELS PIRINEUS.

 

Rafael Degollada  Castanys [Puigcerdà, 02/09/1881 - Costes del Garraf-Sitges, 04/04/1938]

https://www.galeriametges.cat/galeria-fitxa.php?icod=EGGG

retratava l’any 2015 “   Detall de la creu de terme de Castellbò”




https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/3022/rec/30


El Jordi Vila Juncá retratava  la Creu de Pal de Castellbó, esculpida en pedra reproducció de la creu gòtica original que va ser destruïda, en part,  en els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, episodi que la dictadura batejava com “la guerra civil”, i que “a la força…, els pengen   han acabat assumint historiadors gens sospitosos d’admirar i/o compatir aquella ideologia.




No sabia trobar cap dada de l’autor d’aquesta” reproducció”  sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com


No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.


Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT


Estic un xic emprenyat, per les normes “dictatorials” d’algunes pàgines locals,  normes que no poden ser “reclamades davant cap autoritat administrativa, ni judicial, això de facto, condemna a la mediocritat tant a la pàgina, com al nucli al que diu servir.


Costarà Déu i ajuda, que algun dia siguem alguna cosa més que un “ club”, oi?

 

Comentaris