TORRE MEDIEVAL DE CAN PUJOL. FONTCOBERTA. PLA DE L’ESTANY

 

L’Olga Sacrest Roca publica fotografies fetes aquest més d’abril 2021 , del mas i la torre medieval de  Can Pujol a  Fontcoberta, a la comarca del Pla de l’estany.




Patrimoni Gencat ens diu que l'edifici és documentat des de 1295, i ens el descriu;  masia fortificada amb una torre de planta quadrangular amb restes d'un matacà, i amb torretes de defensa a la façana sud de la casa.


La masia és de planta rectangular amb la coberta a dues vessants de teula àrab.


 Les parets portants són de pedra irregular amb carreus a les cantonades i a les obertures.


Es conserven restes d'arrebossats.

 

Presenta interès la porta dovellada.


 Hi ha una ala ocupada per antics pallers al costat de la torre.


També hi ha una masoveria annexa.


 La família Pujol va utilitzar un escut que és visible en una llinda de la casa i en la tomba de la família situada en el centre de l'església parroquial.




Fotografia. Francisco  Lerena Aracil


Arreu de Catalunya, anem deixant el mateix missatge; No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.

 

 Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT

 

A Catalunya la sanitat pública no està valorant els historials mèdics per veure quina de les vacunes és menys “ perillosa” per a cada ciutadà, el resultat en nombre de morts és força elevat, i l’excusa  “ més en mata la Covid.19” és una més de les grolleries a que en té acostumats  aquest sistema pervers.


 


 

Ah!, estem al costat dels que defensen les Vegueries, i de qualsevol iniciativa que permeti retornar la vida tant als pirineus, com a d’altres indrets de Catalunya  que pateixen  un sever despoblament, i una vergonyant manca de serveis, la Segarra és una mostra sagnant.

Comentaris