CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DEL ROSER. PERAMOLA. L'URGELL SOBIRÀ. VEGUERIA " IN PECTORE" DELS PIRINEUS

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?

 

En aquesta ocasió m’enviava fotografies de la capella advocada a la Marededéu del Roser  que es troba al pla, prop del nucli de Peramola a la comarca de l’Urgell sobirà, a  la Vegueria “ in pectore” dels Pirineus.






L’havíem publicat a :

https://relatsencatala.cat/relat/capella-del-roser-de-peramola-lurgell-sobira-lleida-catalunya/1053761


També ho feia Mossèn Josep Maria Viñolas Esteva, que afegia uns Goigs, i una història breu de la Confraria del Roser.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2013/01/goigs-la-mare-de-deu-del-roser-venerada.html


Havíem publicat CAPELLA DEL ROSER DE LA MÓRA. CORTIUDA. PERAMOLA. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA. CATALUNYA

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/12/capella-del-roser-de-la-mora-cortiuda.html


Patrimoni Gencat, amb la seva habitual gasiveria vers les terres allunyades de la conurbació barcelonina, en diu; Capella que es troba als afores de la vila.


És una petita construcció que consta d'una ampla entrada porticada i el cos cúbic de la capella amb porta adovellada flanquejada per dues finestres.


El cos de l'entrada és arrebossat i cobert a dues aigües, mentre que el de la capella és fet amb carreuons i cobert amb un cos piramidal.


Amb dues cobertes exteriors són de teules.


La retratava A.Moras, Antonio Moras Navarro,  l’any 1987”  Vista exterior de la capella”.




Cap dada del mural magnífic del que havíem demanat dades de l’autor, i fins aquest moment ningú ens n’ha donat raó. Esperem noticies a l’email castellardiari@gmail.com




Res tampoc de l’autor de l’edifici, quina reconstrucció   promovia  Joan Baptista Erill – ens agradarà tenir noticia del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com – desprès de la victòria dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República. Esperem noticies a l’email castellardiari@gmail.com


No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.

 

Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

Comentaris