IN MEMORIAM DE LA FILATURA DE COTÓ BONAVENTURA & BRUTAU i CIA. SANT JAUME DE LIERCA. LA GARROTXA.

 

Matias En Mais Castanyer, publica unes fotografies de la filatura de cotó  de Bonaventura Brutau & Compañia, a Palau de Montagut (Girona), nom antic de l’actual Sant Jaume de Llierca,  que feia aixecar Bonaventura Brutau i Estop ( Sabadell, 16 de juliol de 1817 – 16 de novembre de 1878 ).




El motiu de l’emplaçament d’aquesta fàbrica va ser l’existència d’energia hidràulica que reduïa els costos de la producció industrial.


Bonaventura Brutau i Estop, va residir uns anys a Palau de Montagut.




A la mort de Bonaventura Brutau els seus fills Jaume, Bonaventura i el seu gendre Bartomeu Terrades es feren càrrec de la continuïtat de l’empresa, i constituïren Sucesores de Bonaventura Brutau amb un nou impuls. Fabricaven filats i torçats de cotó jumel —tipus egipci— i el seu mercat era el de la península i les darreres colònies espanyoles. Tenien un despatx a Barcelona, Rambla de Catalunya, núm. 57 i 59.




https://historiadesabadell.com/2018/08/28/brutau-i-estop-bonaventura/




A Puigcerdà diuen “Tot s'acaba a la vall d'en Lleres”, a Sabadell, constaten que “ la Salud està al costat del Cementiri”, com bé deia l’Ermessenda de Valrà, “Tot ve que s'acaba”. Avui de tot aquella energia creativa, només en resta un edifici ruïnós


Comentaris