REFUGI DE TUCARROYA. BIELSA. OSCA

El Marcel ‘li Puigdellivol Prat pública imatges antigues del Refugi deTucarroya, un refugi no guardat d'alta muntanya al terme municipal de Bielsa a 2.666 metres  d'altitud.




 Fou construït pel Club Alpí Francés de Lourdes l’any  1890, essent el refugi més antic del Pirineu, restaurat l’any 1999, marca la línia fronterera amb França.


Es tracta de dos barracons units d'uns 30 m2 útils, a l'interior disposa de dues taules i bancs de fusta, llar de llenya, extintor i ràdio socors, així com lliteres amb mantes.


Té una capacitat per a 12-15 persones en lliteres i disposa de menjador.


 Fou construït just en el pas estret de la Forqueta de Tuca Roia, entre el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut i el Parc Nacional dels Pirineus, al costat de l'Ibón de Marboré.[

 

Una de les vies d'accés des de la vessant francesa és des de l'embassament de Gloriettes, a la carretera cap al Circ de Troumouse, Per la vessant aragonesa l'accés és a través del Circ de Pineta, fins al Balcó de Pineta, vorejant l'ibón de Marboré i per un corredor pedregós s'arriba al refugi.

 

http://www.paisajesdeordesa.com/2012/06/refugio-de-tucarroya.html


http://vivirmontanas.blogspot.com/2015/03/tucarroya.html




La paremiològica catalana recull una frase “passar-se l'arròs” , que de forma quasi gràfic, en ve a dir que alguns- jo segur – ja no tenim edat per segons que, i malgrat això però,  indrets com el Refugi de Tucarroya  ens continuen fascinant, oi Marcel·li ?.


Comentaris