CASA FÀBRICA TURULL. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica – retratava la façana de la casa fàbrica Turull, llegia que   el mestre d'obres José Lacueva i Sanfeliu, va dur a terme alguna de les seves reformes




https://www.isabadell.cat/sabadell/historia-de-sabadell-la-nissaga-dels-turull-els-constructors-de-la-ciutat-fabrica/

 

https://www.diaridesabadell.com/2020/09/28/sembles-de-cal-turull/


http://82.159.176.49/118-museu-art/casa-fabrica-turull


Llegia que després de la  victòria dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República – la dictadura qualificaria sempre aquells fets delictius com “la Guerra Civil” - ;  la casa va restar tancada fins que el 1962 l’Ajuntament va restaurar-la per convertir-la en casa museu i allotjar el MUSEU D’ART DE SABADELL.


Els treballs de restauració de l’edifici es van iniciar als anys setanta amb l’objectiu de reconstruir, encara que de forma ideal, els espais més nobles de la casa i adequar les naus de la fàbrica com a sales d’exposicions.


Durant els anys següents, s’han anat duent a terme diverses transformacions per tal de modernitzar les dependències del Museu d’Art de Sabadell.


Ens agradaria rebre informació a l’email castellardiari@gmail.com dels mestres d’obres, i més recentment arquitectes que treballaven a la casa.


La desaparició de nissagues com els Turull, és la constatació fefaent que Sabadell, des de fa anys, ha entrat en una espiral que la convertirà en un suburbi de la Gran Barcelona, algú diu amb la boca plena, que ja  ho és.  Que en penseu ?. 

Comentaris