LA CASA JOAN BAPTISTA PONSÀ GORINA. SABADELL.

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica, retratava la casa de número 1 del carrer de Casanovas i Bosch  fent cantonada amb el  carrer de la Concepció coneguda com la casa  Joan Baptista Ponsà Gorina


Patrimoni Gencat en fa aquesta descripció; habitatge unifamiliar cantoner que presenta una distribució en planta baixa, pis i golfes. La façana mostra una organització simètrica amb una decoració sòbria. Destaca l'acabament de la façana en el que s'han disposat un nombre de cinc cossos rectangulars a manera de merlets seguint una disposició piramidal marcada per la teulada de dues vessants. Aquests merlets estan coronats per una petita cornisa que es repeteix a la llinda de les finestres i al nivell del balcó lateral. Destaca també l'ornamentació de les reixes de ferro forjat on es fan servir elements geomètrics amb formes d'espiral.




http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27851

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/155-A.htm


https://scwd.ihr.world/ca/document/2110504



Obra de l’arquitecte Eduard Mª Balcells i Buigas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965), de l’any 1912



Estic profundament decebut de l’Hospital Taulí, de la sanitat pública, i àdhuc de la sanitat privada, i més concretament d’Adeslas, i així els ho feia saber pels seus canals interiors, i ho manifesto “ urbi et orbe “.

Comentaris