EL SABADELL QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ. IN MEMORIAM DE LA CASA FELIU LLUCH BAQUÉS AL CARRER DE LES TRES CREUS, 13 DE SABADELL.

 

Llegia que  l’agost de 1928 Feliu Lluch Baqués ( 1875 + 27 de desembre del 1952) , va comprar la casa de Joaquim Taulé Soley , al carrer de les Tres Creus número 13 que feu enderrocar per a construir una nova mansió de tres plantes i on es traslladà amb la seva família a començaments de la dècada de 1930.


No trobava cap dada de l’autor de l’edifici, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com


Antònia Soler Ortín, vídua de Feliu Lluch Baqués, i propietària del  Despatx Lluch, realitzà el 6 d’octubre de 1966 una operació de venda del despatx, així com de dues propietats ubicades al carrer de les Tres Creus, una al número 13 i domicili familiar dels Lluch, i l’altra al número 5 de la qual també era propietària.


La venda es va fer per un valor de 600.000 pessetes, una quantitat molt baixa atès el valor a l’època d’aquests immobles. Tot sembla indicar que Antònia Soler es va veure obligada a vendre per pagar els deutes que la família havia contret amb el notari Jesús Led -no tenim clar si es tracta de Jesús Led de la Justícia, o de Jesús Led Capaz, que tindria en aquella data 34 anys -  per mantenir l’empresa.


El Jesús Led que correspongui,  passà a posseir tot el patrimoni immobiliari dels Lluch.


La casa Lluch, al carrer de les Tres Creus, 13 , serà enderrocada  l’any 2000.



Sabeu la raó per qual s’anomenava de les Tres Creus  aquest carrer?. Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com

Comentaris