EL CAU DEL DUC. TORROELLA DE MONTGRI. L’EMPORDÀ JUSSÀ.

 

El Miquel Graells publica una postal del cau del Duc, una cova càrstica al vessant sud de la muntanya de santa Caterina, al massís del Montgrí. Hi ha diferents maneres d'arribar-hi, ja que l'austeritat d'aquest vessant de la muntanya limita el creixement de la vegetació, però la més accessible prové del coll de Santa Caterina o de la Creu, seguint per les "roques planes".




Hi ha una gran obertura a la cara sud que és visible des de la vila de Torroella de Montgrí, a uns pocs metres sota el cim.


El sostre té uns quants metres d'alçada i el terra fa un lleuger pendent cap enfora.


Es tracta d'un abric rocós que fou ocupat per homínids durant el paleolític.


Dins de la cova es va trobar el pic del Montgrí.


Matías Pallarès i Gil ( Pena-Roja de Tastavins, Matarranya, 24 de febrer de 1874  — Barcelona, Barcelonès, 19 de desembre de 1924) , Lluís Pericot i Garcia (Girona, 2 de setembre de 1899 - Barcelona, 12 d'octubre del 1978) en feren l’any 1922 les primeres excavacions paleontològiques.


 Si en teniu ocasió visiteu la comarca de l’Empordanet,    i si sou catalans  - i us estimeu la vida – eviteu viatjar a Palència, almenys fins que tanquin a la presó al Pablo Casado Blanco (Palència, 1 de febrer de 1981

Comentaris