IN MEMORIAM DEL CARLES COLOMO AZCONA. SANT CELONI. EL MONTSENY JUSSÀ

 

L'escultor Carles Colomo Azcona , nascut l'any 1951 a Larraga (Navarra) i establert a Sant Celoni, a Sant Llorenç de Vilardell des de 1981 va morir el passat 14 de febrer de 2021.





Deixa un viva empremta a Sant Celoni, que pot gaudir de diverses obres seves:

 

Dona amb nines (1994), situada a la porta de llevant, davant la rotonda de les Borrelles. Treballada en pedra calcària de sant Vicenç, forma part d'una sèrie inspirada en les Venus prehistòriques associades als ritus de fertilitat.

https://santceloni.cat/22306?per_imprimir=1


Cariàtides d'aigua (1998), conjunt format per quatre figures femenines nues, desbastades sobre formigó armat, que evoquen l'art primitiu i fan present la llegenda montsenyenca de les dones d'aigua.

https://santceloni.cat/22304?per_imprimir=1


L'escultura del Ball de Gitanes de Sant Celoni (2000), situada a la plaça de la Vila, es va fer per commemorar la vintena ballada del Ball de Gitanes. Els elements típics del vestuari dels balladors (camals amb picarols dels nois i mantó de Manila de les noies) hi són presents fosos en bronze.

https://santceloni.cat/22313?per_imprimir=1


A la Biblioteca L'Escorxador hi ha Àgora, una escultura de pedra i bronze que evoca una trobada de persones que parlen.

 

També hi ha escultures de Carlos Colomo treballades en pedra al pati del Col·legi Josep Pallerola o a la urbanització Boscos de Montnegre, on vivia. També va fer la reproducció de la Creu coberta (1998), una creu gòtica de terme del segle XVI, l'original de la qual es conserva actualment a la Rectoria Vella. Està esculpida en pedra de Girona i és a l'inici de la carretera Vella

https://santceloni.cat/22302?per_imprimir=1


És molt trist que persones de la  vàlua humana i professional del Carles Colomo Azcona ens deixin.

Comentaris