LA PLANA DE CRUANYES. RIUDAURA. LA GARROTXA

 

El Matias En Mais Castanyer  publica una fotografia; Vista lateral de La Plana de Cruanyes. Data del document original [Entre 1890 i 1936]




Patrimoni Gencat explica que la Plana de Cruanyes o de Croanyes és una masia ubicada al peu del puig dels Saiols al terme municipal de Riudaura. D'origen medieval, és esmentada ja el 858 en l'acta de consagració de l'església de Riudaura. Es va construir el   i durant el segle XVIII es van realitzar algunes obres importants i es va instal·lar un rellotge de sol.


 Té una capella dedicada a la Mare de Déu dels Dolors, edificada el 1846. Sobre la porta de la capella hi ha una espadanya amb una campana del 1851.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2021/07/la-plana-de-cruanyes-i-la-seva-capella.html


Facebook bloquejava a l’Antonio Mora Vergés com editor del Diari de Castellar del Vallès, ho feia  pel fet de  promoure l’ús de la llengua catalana, concretament per divulgar el Paraulogic.   Agraeixo infinitament  rebre – una vegada més – la palma del martiri per defensar la llengua i la cultura catalana.


Aquests del Facebook han canviat de nom, llevat d’això continuen fent una tasca repressiva del català, que és del tot intolerable.


 Compartiu aquest enllaç. Gràcies.

Comentaris