REFLEXIONS DAVANT D’UNES IMATGES DEL PANTÀ D’OLIANA. L’URGELL SOBIRÀ.

 

El Jordi Vila Juncá publica un parell de fotografies del pantà d’Oliana, projectat l’any 1935 pel govern de la II República – l’únic que pot presumir, amb raó, de haver estat el més progressista de la tristíssima història d’aquest dissortat reialme -, l’alçament dels militars feixistes  encapçalats pel general Franco, aturava aquest i tots els  projectes que haurien permès al país  sortir de l’edat mitjana.  Un altre problema vindria de la manca de formació dels tècnics feixistes, que com continuen fent, compraven títols acadèmicsque acrediten, i acreditaven uns coneixements que no tenen els interessats, i que en alguns casos no poden tenir,  pel seu baixíssim coeficient intel·lectual.




Ens agradarà tenir noticia de l’autor del projecte de 1935 a l’email castellardiari@gmail.com , recordeu que el sàtrapa ja és mort.


Ens agradarà també tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com del nom del pont que el Joan Vila Juncá, anomena “ pont dels raiers “.



Antic pont dels raiers, i el pantà glaçat . Coll de Nargó

Poseu l’Urgell sobirà a la vostra agenda, eviteu viatjar a Palència – si sou catalans, i us estimeu la vida almenys fins que la justícia actuï  legalment contra Pablo Casado.  Eviteu relacionar-vos amb aquesta gent.

Comentaris