CANTACORBS A VISTA D’OCELL. ALÀS I CERC. L’URGELL SOBIRÀ.

 

El Jordi Vila Juncá publica una fotografia; Partida de Cantacorbs, La Seu d'Urgell , Alt Urgell , Pirineus .




La Wikipedia que en això supera a l’Enciclopèdia Catalana-  diu ; el Cantacorbs és una serra situada entre els municipis d'Alàs i Cerc, la Seu d'Urgell i de Ribera d'Urgellet a la comarca de l'Alt Urgell, amb una elevació màxima de 952 metres.


El diccionari català  valencià balear – flagel pels anticatalans – diu quan al topònim;  etimològicament  compost de canta (imperatiu de cantar) i corbs, nom d'ocell.


El corb comú (Corvus corax)[ és l'ocell més gros dels còrvids i dels passeriformes. Té una envergadura de 120-130 cm, el plomatge de color negre uniforme i la cua acabada en punta (la forma de la cua és útil per distingir-lo de la cornella negra (Corvus corone corone) que la té més rectangular, i que és un altre còrvid negre una mica més petit que viu en llocs semblants). Té el bec robust i la "barba" una mica marcada, com una mena de lleuger plomall sota el bec.

 


Com una bona part dels còrvids, els corbs són omnívors pel que tenen becs i potes robustos però poc especialitzats.


La seva dieta oportunista pot incloure petits animals, ous, carronya i aliments vegetals.


A Catalunya és  freqüent al Pirineu.


No se’ls  associa a l’abundància, i el tema de les Olimpíades, desprès de “ l’actuació”  del “ camarada Lamban “, s’ha interpretat com  un senyal de mal averany.


NO està clar però, que el moviment sísmic tingui cap relació amb aquest personatge de l’Espanya NEGRA.

Comentaris