IN MEMORIAM DE LES ESCOLES MUNICIPALS DE PALAMÓS. EDIFICIS ESCOLARS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. L’EMPORDÀ JUSSÀ.

 

La Nicole Rodríguez , q.e.p.d, havia publicat una fotografia;




Un grupo de niñas en la escuela de la Vila tejiendo jerséis para lossoldados del frente, 14 de enero de 1937.

Foto cedida por Francesc Vila Andreu.


Hom pensa que l’edifici que apareix al fons son les Escoles Municipals de Palamós  que es varen construir l'any 1931 segons el projecte de Rafael Sánchez Echevarria, ens agradarà tenir noticia del lloc i data de naixement i traspàs d’aquest arquitecte a l’email castellardiari@gmail.com .


https://buscar.combatientes.es/resultados/Rafael/Sanchez/Echevarria


L'edifici es va inaugurar el 1933.


L'any 1955 Claudi Díaz Perez ( Figuere1904 + Barcelona, 1985 ), , com a arquitecte escolar, redacta un projecte de reforma que durà a terme Josep Maria Claret i Rubira (Girona, 1908-1988) a partir de 1957, com a nou arquitecte escolar.

http://www.rosespedia.cat/index.php/Claudi_D%C3%ADaz_P%C3%A9rez

https://www.tesisenred.net/bitstream/handle/10803/7857/tmmpm.pdf?sequence=4&isAllowed=y


L'edifici de les antigues Escoles Municipals acull les classes de Primària del CEIP Ruiz-Giménez, mentre que el parvulari d'aquest centre està en un edifici del carrer de l’Empordà.

ESCOLES MUNICIPALS O DE LA VILA / CEIP RUIZ GIMÉNEZ

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Palamos&page=5&pos=42


PROJECTE ESCOLA MIXTA / ESCOLA DE SANT JOAN DE PALAMÓS / CEIP VILARROMÀ

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Palamos&page=6&pos=52


Ajudeu-nos en la nostra recerca, Catalunya us ho agrairà.


COMPARTIU “ URBI ET ORBE “

Ens agradaria molt  poder “ recuperar” , a l’email castellardiari@gmail.com  les imatges dels edificis escolars que per intermediació del   Dr.  Valentí Carulla i Margenat (Sarrià, 5 d'agost de 1864 - Barcelona, 22 d'octubre de 1923)  s’aixecaven  a tot Catalunya i les Illes Balears ,  pensem que envoltats com estem de “ persones prescindibles “   Catalunya  li ha  de  retre  un homenatge en ocasió del centenari del seu traspàs a aquest català universal, que sens dubte s’ho mereixia a la seva època i s’ho  mereix avui .

Comentaris