LA CASETA I ‘L’HORTET. CASES DEL CARRER MESTRE ROS, 6 i 8 . CASTELLAR DEL VALLÈS

 

Retratava un parell de façanes al carrer Mestre Ros de Castellar del Vallès  - ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com de la biografia d’aquest  Mestre Ros -  , llegia que l’autor fou el mestre d’obres Josep Perich Fruitós (1869-1949) , que va arribar a Sant Esteve de Castellar procedent de Terrassa,  i en la nostra vila va desenvolupar la seva activitat com a mestre d’obres, ofici que també tenia el seu pare Macià Perich Bassa.





https://www.idealista.com/maps/castellar-del-valles-barcelona/calle-mestre-ros/8/

Llegia ; el conjunt de cases del carrer del Mestre Ros destaquen per la seva varietat i elegància. Algunes de les cases presentaven certa decoració d’estil modernista, ja que es considera que les cases es van construir als voltants del 1932 quan també es va obrir el carrer.


Malgrat la data a Castellar del Vallès la construcció d’habitatges d’estil modernista encara tenia vigència malgrat ser un període tan tardà.


Totes les cases presentaven esgrafiats a les façanes


Maties Sordé va realitzar els esgrafiats, es creu en la dècada de 1940 a 1950.


Aquest estucador també va realitzar altres esgrafiats i estucats al Ranxo i a cal Massaveu.


la caseta i l’hortet, és una expressió popularitzada per Francesc Macià Llussà (Vilanova i la Geltrú, el Garraf, 21 de setembre de 1859[1] – Barcelona, 25 de desembre de 1933)), primer president de la Generalitat de Catalunya (1931-1933) durant la Segona República, com a cristal·lització del seu ideari o projecte polític: que tothom pogués gaudir d’una casa i un petit terreny en propietat, evocant una situació d’idíl·lic benestar i progrés.



Dissortadament, malgrat les aparents millores en quasi tots els àmbits de l’existència humana,  figures com la de “ l’avi Macià” no es donen amb la freqüència que caldria a Catalunya


Comentaris