SANT OLEGUER. NOSTRA LLAR. SABADELL

 

Retratava, una vegada més, l’església de  Sant Oleguer al barri “ Nostra Llar “ , escrivíem suara ; sobta aquest singularíssim edifici que construïa a la dècada dels 1950 l’arquitecte Santiago Casulleras i Forteza,  (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960 - del que ens agradarà rebre'n una imatge fotografica a l'email castellardiari@gmail.com -  atenen l’encàrrec de les empreses Artèxtil S.A. i Marcet S.A.

 



S’aixecaven en aquella època, en que el nacionalcatolicisme impregnava tots els àmbits de l’existència humana, nombroses esglésies – més per demostrar alhora la lleialtat i la potència econòmica, que per autèntica devoció cristiana -, per als lectors joves, tenir coneixement que l’assistència als oficis religiosos era obligatòria, tant en l’àmbit laboral, com en l’àmbit educatiu, serà possiblement una sorpresa.


La descripció tècnica ens diu : Església neoromànica. L'accés es produeix a través d'un atri neoclàssic. El campanar és una gran torre quadrada exempta, tota ella de pedra. El cimbori octogonal té jàsseres de ciment armat.

 

L'ornamentació interior és del 1961.

 

Hi ha unes escultures de Camil Fàbregas i Dalmau (Moià, 1906- Sabadell, 2003) , i unes pintures a l'absis de Fidel Trias i Pagès (Sabadell, 18 de novembre de 1918 - 27 de gener de 1971) , que dissenyava també les vidrieres que realitzà Bonet. L'orfebreria és de Rafael i Alfons Serrahima Bofill.

https://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0062101.xml


L'Església de Sant Oleguer pertany al barri de "La Nostra Llar", grup de 140 habitatges que també va ser dissenyat pel mateix arquitecte , per encàrrec de les empreses Artèxtil S.A. i Marcet S.A.


https://sabadell.salesians.cat/historia/


http://montse-mividaenbarcelona.blogspot.com/2013/02/las-casas-del-garcia-nostra-llar.html


http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2012/06/sant-oleguer-lesglesia-de-les-cases-del.html


http://fideltrias.org/mural-religiosa-sant-oleguer.php?lang=ca


https://historiadesabadell.com/2021/02/18/josep-garcia-planas-cladellas/


https://latribunadelbergueda.blogspot.com/search?q=sant+oleguer




Havíem documentat l’autor del projecte arquitectònic , any 1970 , del Pavelló Municipal d'Esports de Sabadell, situat al barri de Sant Oleguer, era  l'arquitecte Josep Maria Soteras i Mauri (Barcelona, 1907-1989).

Comentaris