SANTUARI DE L’AJUDA DE BALENYÀ I CRISTIANITZACIÓ DE LA LARA. OSONA

 

Anàvem a Balenyà, a la tarda del 2.2.2022,  la nostra destinació era l’església de la Marededéu de l’Ajuda, i coincidíem amb el bateig de la Lara, aquesta “cristianització” em permetria retratar la pica baptismal, i veure el frontal de l’altar completament il·luminat, que dóna un “ aire nou” a les pintures del Joan Rifà i Benet (Torelló, Osona, 10 de març de 1926 — Barcelona, Barcelonès, 20 de juliol de 2009 .  











Esperàvem que acabes la cerimònia, i ens quedaven una estona al interior de l’església, tenim una relació  d’antic amb aquesta advocació de la Marededéu , i quan tornem a visitar-la, SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, tenim molt que agrair, i més encara – el món no marxa bé – que demanar-li perquè ho traslladi, com feia a les “noces de Canà  al seu fill. Funciona.


Quan sortíem del temple, ens apropàvem al petit comunidor per encendre algunes espelmes, i encara m’enduia un parell perquè se que li agrada molt encendre’les a casa seva a una senyora d’edat.




Passava per Centelles, i m’aturava a la Pastisseria Llavina on hem proveïa de “ Colometes “,  a la sortida de camí cap al cotxe m’aturava a la capella de la Marededéu dels Socós.







L’húmer  que s’havia trencat el 9.7.2021 responia a les mil meravelles .


A la Lara, i als seus familiars, parents i amics els desitgem el millor.

Comentaris