LA CASA FRANCESC VIDAL, CONEGUDA ABANS COM CAL PERICÓ, IGUALADA, L’ANOIA

 L’ Assumpta Figueras Viñas  , publica una fotografia de la façana de la casa Francesc Vidal, al carrer de l’Argent, 34 , d’Igualada , la capital de la comarca de la l’Anoia. 




La casa és coneguda com CAL PERICÓ perquè  aquí  s'hi va estat instal·lar el negoci familiar més antic de Catalunya, que va celebrar  l’any 2020, el  180è aniversari, en la nova ubicació a la Plaça de l’Ajuntament, 14, també d’Igualada


El mestre d’obres Pau Riera i Galtés, fou l’autor de la reforma modernista de la casa Francesc Vidal, situada al carrer Argent, 34 d'Igualada.  Ens agradarà tenir noticia del lloc i data de naixement i traspàs a l'email castellardiari@gmail.com d'aquest facultatiu. 


Patrimoni Gencat en diu ; edifici d'estatges construït amb carreus de pedra; de planta rectangular i tres pisos d'alçada. A la primera planta destaca la balconada amb tres grans finestrals i una barana de ferro que inclou decoracions de temàtica floral. A la segona el balcó queda dividit en tres i també la barana de ferro decorada. Al pis superior desapareixen les baranes de ferro per donar pas a petites finestres de doble arc amb una columneta d'ordre corinti al mig. Destaca així mateix la decoració en relleus de pedra amb temes florals que es reparteix per tot l'edifici i s'accentua notablement al pis superior.


La planta baixa fou modificada l’any 1970, sense esmentar-ne l’autor però, com és mal costum en aquest dissortat reialme, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com 


https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=4570

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=5657


Quan el preu dels combustibles ho permeti, poseu Igualada, l’Anoia, Catalunya a la vostra agenda. 


En aquests dies veiem esborronats els terribles efectes del Genocidi que la Rússia de Putin, practica contra Ucraïna, Mutatis Mutandis ,  molts persones entenen ara que Carles Puigdemont i Casamajó ( Amer, Selva, 29 de desembre de 1962), prenia – malgrat que això li suposava un gran sacrifici a nivell personal, a ell, i a la resta de membres del seu govern -  la decisió correcta.  


El genocidi que Rússia practica a Ucraïna, amb la permissivitat dels mals dits països democràtics – a Catalunya d’això en tenim memòria - , esta deixant les primeres planes de la premsa “ oficial”, que es fa ressò entre altres de la convocatòria de vaga del sector del transport: 

https://www.antena3.com/noticias/economia/transportistas-estallan-gobierno-convocan-huelga-14-marzo-rien-nosotros_202203086227bd22f5e39e0001f0a277.html


Venen mals temps per a la musica, oi? 


Comentaris