TORRE LAS AGUILAS. LLINARS. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

El Crisant Palau, publica fotografies de la Torre las Aguilas de las que en diuen a :

https://www.llinarsdelvalles.cat/media/repository/diptics-triptics-cartells/2020/Serveis_Territorials/POUM/1.8_Cataleg_Patrimoni/INI_Cataleg_patrim_vol_1_de_2.pdf

Torre voltada per un gran jardí. L’accés es realitza per una reixa flanquejada per dos pilars carreuats, i que s’obre a una gran avinguda enjardinada que condueix a la casa.






De planta rectangular, planta baixa i dos pisos -més un semisoterrani -, s’hi afegeix encara un nivell superior a la torre quadrangular que delimita la casa a la dreta.


De fet, pel que fa a l’esquema vertical podem dir que s’estructura en tres nivells, els laterals definits per dues imponents torres quadrangulars – però només la de la dreta, com hem dit, sobresurt clarament del volum de l’edifici.


El cos central està configurat per la porta d’entrada, que s’efectua per un porxo amb tres arcades d’arc de mig punt separades per pilars i al qual  s’accedeix mitjançant una graonada amb balustrada classicista.


La planta noble està definida per la presència d’una galeria arquitravada amb dues columnes toscanes que conformen tres trams damunt d’una balconada en forma d’ampit i rere la qual hi tenim tres obertures.


En el mateix nivell i a les dues torres hi ha una finestra a la de l’esquerra i un balcó a la de la dreta –val a dir que a la planta baixa, a cadascuna de les torres s’obre una finestra d’arc de mig punt.


Un tercer nivell és ocupat pel ràfec i unes petites obertures rectangulars, que a la torre de la dreta es tradueixen en una finestra i per damunt de la qual encara trobem, després de la separació d’una cornisa, tres finestres d’arc de mig punt a la manera de les antigues galeries de solana. Una cornisa amb boles i plints angulars culmina aquesta estructura.


El parament constructiu és arrebossat, però combinant una abundant presència dels carreus de pedra ben escairada, presents als angles de les torres i a tota l’estructura del porxo i galeria superior.


A la façana posterior es reprodueixen els tres nivells verticals, amb finestres d’arc de mig punt a la planta baixa i finestres rectangulars a la part superior. El cos central, en aquest cas, està definit per una obertura d’arc de mig punt motllurat i amb una prominent balconada classicista.


Tot l’entorn està conformat per un ampli jardí amb piscina i diferents espais d’emmagatzematge.


Cap dada del  promotor, ni de l’autor, d’ambdós esperem rebre’n informació, nom cognoms, lloc i data de naixement i si fos el cas  de traspàs a l’email castellardiari@gmail.com

 

 

Comentaris