CAL GUINEU. GRANOLLERS. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

Avui, dijous 14.04.2022 coincidia la commemoració del prendiment de Jesús, i la intervenció quirúrgica a Granollers a la Clínica del Dr.  Lluis Castillo Sánchez , al carrer Ramón Llull, 13 baixos 1, de la meva esposa.


Mentre la estaven intervenint feia un tomb per Granollers, concretament pel carrer Corró, i retratava algunes de les façanes,  quan retratava la del numero 32, donava per assentat  que el Valentí Pons Toujouse, la tenia inclosa  al seu excel·lent treball ;

https://www.arquitecturamodernista.cat/


No la sabia veure, de la casa coneguda com Can Guineu, en diu Patrimoni Gencat; Habitatge entre parets mitgeres amb capcer pla i quatre cintes penjants. Consta de planta i pis, amb una façana de composició simètrica, llevat de l'accés.

 Pertany a la última etapa de Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 – la Garriga, 15 de setembre de 1937) que podem datar  la segona dècada del segle XX , l'arquitecte, feu una gran quantitat de projectes de cases entre mitgeres, en els que era primordial l'organització compositiva de la façana, per la qual recollia elements decoratius típics del noucentisme, en la seva vessant d'estilització barroca i acadèmica.
Retratava altres façanes, i advertia que s’havien enderrocat força edificacions.


GRANOLLERS . Nom que es repeteix en moltes comarques de  Catalunya, amb el sentit primitiu de 'aiguamolls on viuen granotes', dérivât del cat .ant. i dial, granolla 'granota'. 


No cal declarar-ho tot Bé Cultural de Interès Local, cal però, recollir informació de TOT, encara que només sigui per allò que cantava Ramon Pelegero i Sanchis, més conegut pel nom artístic de Raimon, (Xàtiva, 2 de desembre de 1940) “ qui perd els orígens, per la identitat”.   Està clar però, que la “ identitat” dels que defensen l’aplicació de l’article 155, i el “ A POR ELLOS “, NO és la mateixa d’aquells als que se’ls aplicava, com tampoc a les víctimes d’aquell rampell genocida.


El vent ens porta, ara en llengua russa, el clam inhumà del A POR ELLOS !!! , ДЛЯ НИХ !!!, Senyor escolta el clam del teu poble, castiga als malvats, i fes realitat allò que és recull a   Mateu 5,1-12, feliços  els humils: ells posseiran la terra!

Comentaris