CAN BARRI. BIGUES I RIELLS. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

El Crisant Palau, pública fotografies de  Can Barri, també coneguda com a Ca l'Antic,  una de les masies històriques de Bigues, ara  terme municipal de Bigues i Riells, a la comarca del Vallès Oriental.





La masia està catalogada com a element d'interès municipal  per l'ajuntament de Bigues i Riells.

 





És a prop de l'extrem de llevant del terme municipal, a poca distància del termenal amb l'Ametlla del Vallès i també bastant a prop del límit amb Santa Eulàlia de Ronçana. És a l'esquerra del Tenes i a la dreta del Torrent de la Font del Tort.


Al voltant de la masia, sobretot al nord, est i oest, s'ha desenvolupat la urbanització Can Barri, i en el sector meridional, més proper al Tenes i a migdia de la carretera BP-1432, rere mateix de la masia, es va construir el Polígon Industrial Can Barri.


A banda i banda de la masia, hi havia la Torre de Can Bigues, a llevant, i la Torreta de Can Bigues, a ponent.

 

Antigament era una de les tres o quatre masies amb més terres i econòmicament més fortes de Bigues,  a la segona meitat del segle XX  però, els propietaris  abandonaren els conreus de les terres i van parcel·lar la finca per tal d'obrir la urbanització actual, al mig de la qual ha quedat l'antiga masia, convertida ara  en un restaurant.

https://www.facebook.com/elcellerdecanbarri/


l’abandó del món agrícola per tal de les administracions, es defensava com una de les conseqüències “ naturals “ del progrés, la guerra genocida de Putin ha vingut a negar aquella premissa, i quan vinguin els dies de la fam, ens haurem de reconvertir en caníbals, i alimentar-nos de polítics, això atès el seu  altíssim nombre, ens permetrà sobreviure alguns anys més que als alemanys, o altres països democràtics.

Comentaris