EL MONUMENT AL SAGRAT COR DE JESÚS QUE DESAPAREIXIA EN ELS DIES FOSCOS QUE SEGUIEN A L’ALÇAMENT DELS MILITARS FEIXISTES CONTRA EL GOVERN LEGÍTIM I DEMOCRÀTIC DE LA II REPÚBLICA. MOIÀ. EL MOIANÈS.

 

El Valentí Pons Toujouse publica un extens i documentadíssim treball en el que podreu trobar edificis,  autors i ubicacions,  de bona part del que ens resta del modernisme a Catalunya:

https://www.arquitecturamodernista.cat/

Ens convida alhora a col·laborar per aconseguir la màxima informació.


Pocs moianesos poden recordar  el Monument al Sagrat Cor de Jesús , que estava situat al interior  del Col·legi dels Escolapis, i que seria destruït l’any 1936 – danys col·laterals – de l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República,  acció criminal que la historiografia feixista  batejava com “ guerra civil “, i alguns sectors de l’Església nacionalcatòlica  com  Cruzada “.



https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/moia/tots/monument-al-sagrat-cor


El va projectar  l’any 1921 ,  l’arquitecte Manuel Sayrach i Carreras, (Sants, 10 de gener de 1886 - Sant Feliu de Llobregat, 22 de gener de 1937)




Esperem la vostra col·laboració als emails castellardiari@gmail.com  , vitpons@gmail.com per completar el magnífic treball que iniciava el Valentí Pons Toujouse.

Comentaris