ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DE MONTSERRAT I SANT ANTONI DE PÀDUA DE GRANOLLERS. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

De l’església advocada a la Marededéu de Montserrat i a Sant Antoni de Pàdua, en diu el Mapa de Patrimoni de Granollers; Edifici de planta basilical que es troba integrat dins d'un conjunt més ample d'instal·lacions educatives i conventuals.





L'església presenta planta de creu llatina, amb una nau principal i laterals ocupats per capelles. Els vanos i l'estructura en general són de composició vertical, combinant en els seus paraments la maçoneria de pedra irregular i el totxo. A la façana principal destaca una rosassa circular al centre de la mateixa sobre la porta principal, així com dues estructures de falses pilastres fetes de totxo que ajuden a donar verticalitat a la composició de la mateixa. Exteriorment presenta contraforts laterals.


Cap dada de l’autor, ens agradaria tenir-ne noticia a  l’email castellardiari@gmail.com


Ni un mot de l’edifici de l’antic convent i seminari:

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2022/04/in-memoriam-del-convent-i-seminari-dels.html

http://www.icatm.net/bibliotecabalmes/sites/default/files/public/analecta/AST_82/AST_82_471.pdf


Com sempre fem una crida a la ciutadania per completar – si és possible – aquest “ forat “ del inventari del Patrimoni històric de Granollers.


Les ordres religioses sovint tenien els seus propis mestres d’obra, arquitectes o  “ tracistes”.  Els hi preguntarem també als Franciscans Conventuals de Granollers.

 

Comentaris