IN MEMORIAM DE LA TORRE DEL JOSEP ORIOL CANALS. TARRATS . LA BARCELONA QUE L’ESPECULACIÓ URBANÍSTCA I LA CORRUPCIÓ POLÍTICA S’ENDUGUÉ.

 



Foto: Ignasi Canals/CEC.


El Jaime Gonzalez de Gispert, publica una fotografia de la desapareguda,  Torre Canals o del Matons , al carrer Carrasco i Formiguera, 8-10  a Sarrià, projectada  - segons el plànol pel  mestre d'obres Joaquim Codina i Matalí (~ 1841 -Barcelona23 d'abril de 1910)  , l'autor però,  fou  l'arquitecte Joan Rubió i Bellver, als anys 1899–1900, probablement, es tracta del primer edifici que va construir.




 Enderrocada l'any 1959,  sota el “ regnat “de  l’inefable  JOSEP M. DE PORCIOLES I COLOMER , que va ser alcalde Barcelona des de  març de l’any       1957 , fins al mes de  maig de   1973, que assolia el sobrenom de “ l’ Àtila” del Patrimoni històric i artístic de Barcelona . 




Com és mal costum en aquest dissortat reialme on dediquen lloances als corruptes i es blasma als que viuen del seu treball honrat, cap dada del promotor, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email  castellardiari@gmail.com

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1919/06/17/pagina-2/33303679/pdf.html?search=Jos%C3%A9%20Oriol%20Canals


Ah!, sense cita prèvia, norma que es fa servir sovint per justificar l’omissió del deure de socors en els àmbits de la salut, i altres activitats de les mal dites “ administracions públiques”.

Comentaris