IN MEMORIAM DE L’EDIFICI DE LES ESCOLES DE LA PARRÒQUIA DE SANT ROC DE CANTONIGRÒS. L’ESQUIROL. OSONA

 

https://relatsencatala.cat/relat/edifici-de-lescola-parroquial-de-nens-de-cantonigros-lesquirol-osona/1057432




L’arquitecte Raimon Duran i Reynals (Barcelona, 1895 - ídem, 21 de maig de 1966) va ser l’autor de l’edifici de les escoles Parroquials




Edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa i golfes. La coberta és de teula ceràmica aràbiga, a diverses vessants. Està orientat a migdia, però amb la porta principal a l'angle de llevant de l'edifici, amb entrada porxada. A tocar del porxo hi ha unes finestres que presenten, a la llinda, la següent cita en llatí: "INITIVM SAPIENTIAE TIMOR DOMINI".


Les finestres són quadrades, emmarcades amb pedra treballada.


Les façanes són de paredat comú, arrebossades, deixant vistos els elements de ressalt.


El seu interior va ser dissenyat amb una distribució que permetia separar l'espai destinat a fer classe en més d'un compartiment, amb despatx per al mestre, serveis adequats i un escenari. Va ser objecte d'obres de remodelació per tal d'adaptar-lo com a centre d'activitats per al poble.


L'edifici és un petit monument de l'arquitectura postnoucentista


Si algun dia els combustibles tornen a tenir un preu “ raonable “ i si les benzineres superen l’atzucac que els posava el GOBIERNO MÁS PROGRESISTA DEL REINO DE ESPAÑA, al que cal reconèixer-li l’habilitat de complicar les coses senzilles, i no donar mai fil sense puntada, i alguns altres “demèrits”, poseu Cantonigròs, l’Esquirol, Osona  , Catalunya ,  a la  vostra agenda.


No defalliu  mai en l’esperança d’assolir la llibertat nacional de Catalunya .

Comentaris