IN MEMORIAM DE L’ESCOLA A L’EDIFICI DEL CARRER DE SANTA MARIA, 2 DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS.

 

Ens agradarà tenir més noticies d’aquella escola, a l’email castellardiari@gmail.com


https://el3devuit.cat/2019/11/04/68426/actualitat/actualitat-alt-penedes/actualitat-vilafranca/amalia-soler-de-tord-limmens-patrimoni-darrere-el-nom-dun-carrer/

Llegia que l’  Amàlia Soler de Tord va néixer el 30 de maig de 1837 a Vilafranca del Penedès, i es va casar amb Josep Ferrer Sallés , el 10 de juliol de 1869, Josep Ferrer va morir el 1889 i l’Amàlia va quedar viuda fins que li arribà la mort el 26 de desembre de 1918.


Ambdós, van fer enderrocar la casa principal situada al carrer de Santa Maria, amb dos portals al carrer, fent cantonada amb el carrer de la Cort on hi havia també altres dos portals. Al costat d’aquesta casa, Pere Soler també tenia una altra edificació, un forn de pa, que tocava a un carreró que donava al darrere del campanar, i una altra casa al seu costat, amb façana al carrer de la Cort, anomenada la casa del Bassó, per construir un majestuós edifici que és el mateix que ha arribat fins als nostres dies.


L’autor dels plànols va ser Josep Grau Fort, el qual projectà un edifici amb planta baixa amb locals comercials i entresòl, un primer pis d’una alçada considerable i un segon pis d’alçada menor, coronant-se amb una balustrada a la part superior de l’edifici.



Fotografia. Enric


Patrimoni Gencat, explica que l’edifici allotjà botigues i serveis diversos (dependències de l'Ajuntament, escola, Servei Municipal d'Aigües, Vilafranquesa de Gas, S.A., etc.).

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=5003


Deixo una pregunta a l’aire, aquesta pot ser la casa Casa J. Soler?

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/vilafranca-del-penedes/tots/casa-j-soler




Ens agradarà rebre la resposta a l’email castellardiari@gmail.com

Comentaris