IN MEMORIAM. FAÇANA DE LA PASTISSERIA LA PALMA O DE MATEU XAUDIERA. L’OLOT QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ.

 

El Valentí pons Toujouse, feia una feina excel·lent:

https://www.arquitecturamodernista.cat/


Mateu Xaudiera en l’expedient de llicència d’obres signat el 18 d’agost de 1922, en el que demanava modificar la façana de la pastisseria la Palma d’Olot.


La sol·licitud anava acompanyada d’un plànol de la façana que, malgrat estar signat per l’ Esteve Masllorens – del que no en trobava dades enlloc, i que sembla estar més relacionat amb la fàbrica Masllorens Germans, que obriria sucursal a l’Argentina , ens agradarà tenir noticia  a l’email castellardiari@gmail.com del cognom matern i del lloc i data de naixement i traspàs, si aconseguim una fotografia, ja fora el súmmum -  podríem assegurar que és obra de Sadurní Brunet  Pi (1886-1958)”, ja que el traç i la cal·ligrafia són característics d’ell.


Em confirmava el Valenti Pons Toujose que l’ Esteve Masllorens Pallerols,  Era un enginyer industrial, , membre de Masllorens Hnos. No trobava cap dada més.  





https://sadurnibrunet.com/2018/01/25/can-xaudiera/

Succeeix el mateix amb la Ferreteria Bartomeu Agustí:




https://sadurnibrunet.com/2017/11/27/ferreteria-agusti/

https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/casa-agust

Com deia l’Ermessanda de Valrà “uns tenen la fama i altres carden la llana”, oi?.




Al Sadurní Brunet Pi (Vallirana, 1886-Olot 1958), se li han acabat reconeixen els seus innegables medis i el seu talent innat. Mai és tard quan arriba, oi?.

Comentaris