IN MEMORIAM. LA PETJADA DEL MESTRE D’OBRES JOSEP GRANER PRAT A GRANOLLERS. EL VALLÈS ORIENTAL.

El Valentí Pons Toujouse, feia una feina excel·lent:

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/granollers/tots/cases-2





A recollit el testimoni gràfic d’un patrimoni col·lectiu que l’estultícia, de vegades l’especulació, i SEMPRE el SE ME'N FOTISME, han fet desaparèixer.


Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 10 de juliol de 1913 - Barcelona, 22 de febrer de 1985), confessava haver “ viscut per salvar-nos elsmots / per retornar-nos el nom de cada cosa”.


Està clar que NOMÉS l’acció de tots i cadascun de nosaltres com – persones – farà possible que no s’acabi perdent una cosa i l’altra, oi?.


 El mestre d’obres Josep Graner Prat (Casserres, Berguedà, 1844-1930), aixecava als anys 1914-1915, les cases de número 91-93 al carrer del  Primer Marquès de Les Franqueses, que caurien víctimes de la piqueta l’any 2009 essent alcalde pel P.S.C,  Josep Mayoral i Antigas (Granollers, 13 d'octubre de 1954).


Podrien ser del mateix autor les cases  dels números 8 i 14 de l’Avinguda de Prat de la Riba?.  Ens agradarà – en el seu cas – tenir-ne confirmació a l’email castellardiari@gmail.com ,  vitpons@gmail.com


A Castellar del Vallès, i a Barcelona,  hi ha obra d’aquest mestre, amb la “ papallona “

https://vptmod.blogspot.com/2011/12/castellar-del-valles-carretera-de.html

https://vptmod.blogspot.com/2009/11/barcelona-granollers-casa-de-la.html?fbclid=IwAR2FDngBJLQ9LUQLH3wbUONMI_xQofLXXr5RuGQepK-m_Gk0JaJlIMWprRQ


Documenteu tot el que  us sigui possible, - a Granollers no us faltarà feina -  només allò  que es faci a títol particular, té garantida la seva continuïtat.


Comentaris