TENIU DADES DE L’AUTOR DE LA CASA DE L’EDUARD RIFÀ ANGLADA A CANTONIGRÒS?. SABEU QUI VA SER L’AUTOR DE “ L’ESCALA DE LA GLÒRIA” ?. CANTONIGRÒS. L’ESQUIROL. OSONA.

 Trobava al número 67 de la Revista “ Els Cingles de Collsacabra”  una informació que em feia pensar que  no existia – encara – en els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República ,   l’oratori de can Rifà, que devia ser a l’època de les Germanes Carmelites de la Caritat,  quan trobem  la Capella advocada la Marededéu del Roure, advocació que tenia també la capella  de la masia del Bach :

https://calamplerupit.cat/2013/08/08/cobles-de-la-mare-de-deu-del-roure/


 La parroquial y una capilla particular del manso Las Planes fueron totalmente saqueadas.

En su fábrica no hubo deterioros de importancia”.

 “La parroquial fue destinada a cuadra para ganado”, i més avall, pel que fa a objectes, “No había nada de valor artístico extraordinario. El armónium, retablos, campanas, cómoda de la sacristía, ornamentos sagrados, bancos, confesionarios, es decir todo lo que no era pared sólida de la iglesia, fue sacado y llevado a la plaza donde en medio de gran jolgorio por parte de los forasteros y dolor de los feligreses se redujo a cenizas”.

Dèiem a :

https://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-de-leduard-rifa-anglada-recordat-patrici-de-cantonigros-lesquirol-osona/1071419


Qui en va ser l’autor de la Can Rifà ?


Qui  va fer l’escala modernista?




Les dues preguntes continuen sense resposta fins al moment.


Esperem que l’Alba Molas i Rifà, Regidoria de Benestar Social i Gent Gran, i  Regidoria d'Educació, de l’Ajuntament ens ajudi a “ posar llum a la foscor “ . alba.m@albamolas.cat


Comentaris