LA BANCA ESTÀ EXEMPTA DE PAGAMENT PER OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA?.


Des de la desaparició de les – enyorades – Caixes d’Estalvi, veiem dia si, dia també, com la Banca va afegint ‘impediments’ a la seva clientela.


No parlem – en aquesta ocasió – del desvergonyiment que suposa el fet de NO  tornar ‘ voluntàriament ‘  els diners cobrat en excés mitjançant clàusules abusives, ho farem però,  properament.


Parlem aquí de les cues al carrer per fer operacions  de vegades complexes que suposen deixar al descobert dades bancaries, i/o de treure diners amb mig de la via pública, amb el risc que això pot comporta en una Vila com Castellar del Vallès, on ‘gaudim’ d’un elevadíssim nombre de robatoris, dels que únicament n’arriben a coneixement de la ciutadania una minsa part.


Sembla que hi ha opinions i àdhuc arguments legals perquè els bancs paguin per ocupació de la via Pública:



https://www.webconsultas.com/tercera-edad/hogar-y-consumo/pautas-para-evitar-los-robos-a-mayores-en-el-cajero-automatico

https://lematabogados.com/blog/pagar_en_la_cola_cajeros/

Ens sembla ‘forassenyat’ OBLIGAR a persones grans i/o amb evidents dificultats per operar en caixers automàtics a fer-ho.


Ens sembla si més no ‘inadequat’ exposar a la clientela a riscos innecessaris per maximitzar beneficis.


Ens sembla un despropòsit que calgui tenir formació ‘ manipulador d’aliments’ per treballar en un bar, menjador escolar, botiga,..,

http://salutweb.gencat.cat/ca/ambits_tematics/per_perfils/empreses_i_establiments/Ambit-alimentari/manipulacio_aliments


I es permeti que qualsevol persona pugui manipular combustibles amb l’excusa d’un estalvi paupèrrim, també en parlarem,..

https://haynoticia.es/sera-obligatorio-carnet-de-manipulador-de-productos-quimicos-para-echarse-gasolina-3333/


I, per acabar – de moment- us deixem un exemple de la ‘casuística’ en la operatòria dels Caixer Automàtics,..

http://www.lavanguardia.com/economia/20180419/442726607408/timo-cajeros-guardia-civil.html


Si no esteu d’acord amb exposar-vos a la via pública, podeu demanar una fulla de reclamació a la vostra Entitat Bancaria i fer una queixa;  val a dir però, que no entenem la inactivitat dels Organismes públics de defensa dels consumidors, i menys encara, el ‘regal’ de les Administracions publiques a la banca que implica aquesta exoneració del pagament de taxes per ocupació de la via pública.


Esperem que ens ho expliquin, oi?.

Comentaris