CALBINYÀ A VISTA D’OCELL. LES VALLS DE VALIRÀ. L’URGELL SOBIRÀ. QUAN ES DESPLEGARÀ LA VEGUERIA DELS PIRINEUS?. LA PREGUNTA ÉS PER A LA GENERALITAT DE BARCELONA

 

l’Amadora Alemenara publica una fotografia a vista d’ocell de Calbinyà,  nucli de població del municipi de les Valls de Valira, a l’Urgell sobirà, es  troba a l'esquerra de la Valira a 1.013 metres d'altitud .





 Les cases són esglaonades al vessant sud-oest del puig de Calbinyà.


En surten tres camins antics, el de la Seu d'Urgell, el d'Anserall, que s'uneix amb la carretera d'Andorra i el que duu a Sant Andreu de Calbinyà.


Es troba en un serrat que domina la plana de la Seu i el lloc fou de la senyoria de la ciutat de la Seu d'Urgell.


L’església de Sant Tomàs de Calbinyà,  és un edifici d'estructura singular.


Consta de dues plantes, la inferior acull l'església de planta quadrada i coberta amb volta de canó. Té campana de torre de planta quadrada


La superior està dedicada a habitatge.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2020/11/sant-tomas-apostol-i-santa-margarida.html


Encara avui s'hi poden veure les restes dels bancals o terrasses que es construïren a la muntanya, sota de Calvinyà, per al cultiu de la vinya dels Pirineus.

 

Dins del poble es troba el Museu del Pagès, més concretament a la casa pairal de Cal Serni. Al museu també hi ha una mostra d'art contemporani.


Aprofiteu aquest estiu per moure-us per Catalunya, el REINO està en fallida econòmica, i les previsions pel futur son poc engrescadores.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/05/la-fallida-de-lestat.html


Comentaris