IN MEMORIAM. ANTIGUES ESCOLES DE PESSONADA. EL PALLARS JUSSÀ.

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars – actius - dades històriques relatives a l’edifici.


Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ


Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.


Llegia; el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha anunciat la licitació de les obres per a la recuperació de les antigues escoles de Pessonada.
El nou edifici acollirà el Centre Boumort, un centre d’interpretació de la natura i d’espais de memòria

https://www.pallarsjussa.net/ca/noticies/les-obres-recuperar-les-antigues-escoles-de-pessonada-surten-licitacioFotografia. Josep De P de Pessonada


Atès el fet que en bona part dels consistoris dels Pallars, l’Urgell sobirà, la Ribagorça sobirana,..., en general  només per excepció s’hi poden trobar regidors  i/o batlles pertanyents a Partits anticatalans, aquest  particular “l’oblit” de la memòria històrica, se’m faci especialment difícil d’entendre.

Comentaris