IN MEMORIAM. MASIA I TORRE DE MIRALPEIX. SITGES. EL GARRAF

 

El Josep Maria Alegre, publica una fotografia   La masia de Miralpeix amb la seva torre de defensa l'any 1965. A dalt, el far aeri i l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia”.





La masia, a la qual es troba associada la torre era coneguda al segle XV com el Mas de n'Arrover, i al  segle  XVII es deia Can Pasqual de Miralpeix.


Patrimoni Gencat explica; possible  torre de defensa situada al límit sud del vessant del turó de Miralpeix, a l'oest del terme municipal.


 Al nord-est respecte la masia de Miralpeix,  que actualment es troba en estat ruïnós,  hi ha la torre, que té una planta quadrada.


Es conserva pràcticament en tota la seva alçada, amb la part inferior atalussada, i amb reparacions i modificacions posteriors a la seva construcció inicial.


Les restes corresponents a la seva evolució i ús, així com les possibles estructures associades amb la torre se situen al subsòl.

 

Al nord de les restes de la masia de Miralpeix i la torre es troba el santuari de Gràcia, situat a 90 metres d'altitud, prop d'un tossal on hi ha un radiofar i un repetidor de televisió.


Hauríem de trobar “ palanques” per recuperar el patrimoni històric, per mitigar la misèria que pateixen massa famílies a Catalunya, per  recuperar la sanitat pública, per ,....  , no tinc gaire clar que siguem gaire cosa més que un club, oi?.

 

Comentaris