MONTFERRER A VISTA D’OCELL. MONTFERRER I CASTELLBÒ. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA DELS PIRINEUS

 

El Jordi vila Juncá, publica una fotografia a vista d’ocell de Montferrer, o Montferrer de Segre, , poble i  nucli principal del municipi de Montferrer i Castellbò, a l'Urgell sobirà .




El poble antic és emplaçat dalt d'un serrat arran del riu Segre, continuació del serrat de Castellciutat, a 735 metres d'altitud, en destaca molt especialment  l'església parroquial , advocada a  Sant Vicenç .

 

Havia estat municipi independent, el 1857 aquest va ser incorporat al municipi d'Aravell, juntament amb el de Bellestar, passant-se a denominar Aravell i Ballestá.


El 1970 quan s'incorpora  “ manu militari “ Castellbò al d'Aravell es va canviar la denominació a Montferrer i Castellbò, sent-ne Montferrer el cap municipal, que ha esdevingut amb els seus 176,7 km² el més gran de l’Urgell sobirà, i el desè de Catalunya. La comarca del Barcelonès on sojorna quasi la meitat de la població del Principat té una extensió de   145,8 km²


Quan al topònim Montferrer:

https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=27198


Ens agradarà rebre imatges i dades dels edificis escolars de Montferrer anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista  l’email castellardiari@gmail.com

Comentaris