GUIMERÀ.INFO. Twenty Years Old

 Passaven pocs minuts de les 10,00 de mati del diumenge 4.9.2022 quan pujàvem la Nuria, el Tomàs, la Maria  Jesús i l’Antonio,  fins a Sant Eloi o Eligi (Chaptelat, prop de Llemotges, ca. 588 – Noyon 1 de desembre de 660) a Tàrrega, em semblava escaient per un doble motiu; Sant Eloi és patró dels argenters i d’un conjunt d’oficis relacionats directament o indirecta amb el foc i el metall: des dels ferrers als moneders que fonien moneda antiga per fer-ne de nova, calderers, dalladors, llancers, espasers, ferrovellers que compraven ferro vell per revendre’l,…, i d’altra òbviament venir a Tàrrega i no pujar fins a Sant Eloi, és quasi un pecat mortal, oi?.


Teníem temps de recollir algunes imatges abans de la trobada per a visitar el Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat amb els amics de Guimerà.info que celebren els primers 20 anys d’existència d’aquesta singularíssima  associació sense ànim de lucre, es dedica a  donar a conèixer GUIMERÀ i la Vall del Corb i el seu patrimoni historicoartístic mitjançant Internet, i a fer, participar o impulsar accions culturals i artístiques a Guimerà i a la Vall del Corb.

 

Llegia que Josep Trepat Galceran va néixer a l’Aladrell (Agramunt), el 4 de febrer de 1881 i va morir a Tàrrega el 21 d’abril de 1974.

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=12425

https://raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/185765/239153

No ens donaven dades de l’autor de les naus de la fàbrica, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email.

El Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME em deia que l’autor de les naus de la fàbrica , podria haver estat Jacinto Bonales, li sembla que enginyer. 1933

castellardiari@gmail.comconeixercatalunya@gmail.com , tribuna@guimera.info 

https://150elements.mnactec.cat/index.php/company/fabrica-trepat/

De l’edifici de les Oficines, venta de recanvis i vivendes ens explicaven que va ser obra d’un arquitecte cognominat Cañizares, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com, coneixercatalunya@gmail.com , tribuna@guimera.info

 

Concloíem l’acte al HOTEL BALNEARI DE VALLFOGONA DE RIUCORB, on dinàvem esplèndidament, i fèiem un reconeixement al suport rebut durant aquets 20 anys per part de les dones dels associats, sense el qual, és del tot impensable que haguéssim pogut assolir els projectes desenvolupats durant aquests 20 anys.

Poseu a l’Agenda que :

El dissabte 17 de setembre a les 19h al Museu de Guimerà presentarem el llibre “De carlinades per la Segarra històrica” de Jaume Moya i Matas (Barcelona, 17 de març de 1972).

El diumenge 18 de setembre a les 19h farem al Museu de Guimerà l’ acte de commemoració dels “20 anys de Guimera.info”.

 

Comentaris