EL COST D’UN HIJAB

 

El títol d'aiatol·là es concedeix per consens més que no pas per mitjà d'una cerimònia: a un imam amb prestigi, admirat i respectat per un gran nombre de seguidors, se li acosta un membre de la congregació i el nomena aiatol·là; d'altres donen notícia del fet. Si tothom hi està d'acord, l'imam passa a ser un aiatol·là, si no, hom continua dient-li imam.


Sayyid Ebrahim Raisol-Sadati (Mashhad , 14 de desembre de 1960 ) el 18 de juny de 2021 ,  va guanyar les eleccions presidencials, en unes eleccions en que només va participar el 48,8%,  del cens electoral,   l'elecció va tenir la participació més baixa en la història del país.


Sayyid Ebrahim Raisol-Sadati es feia famós per l’assassinat de  la Mahsa Amini(; Saqqez, 22 de julioL de 2000-Teherán, 16 de setembre de 2022), fet que ha trasbalsat la vida política i social de l’Iran



L’Axel  Viale, vivia a Bordeus, ciutat portuària, situada a la riba de la Garona, al departament de la Gironda ,  a la regió de la Nova Aquitània, no tenia cap amic íntim, malgrat mantenia bones  relacions amb tothom, tenia quasi 40, estava solter,  i MAI parlava de la seva feina, que periòdicament l’obligava a viatjar a l’estranger, on passava en ocasions llargues temporades. Rebia una carta en la que s’incloïen el justificant de la transferència feta per cobrir les despeses de l’encàrrec, bitllets per Teheran, i instruccions per contactar en aquella ciutat amb una persona que s’identificaria  amb les paraules “Mahsa Amini”, i li explicaria la naturalesa de la feina a fer.


La Foziyeh, aquest és el nom que li va donar,  l’aturava al carrer, i li deia “Mahsa Amini”, fent com si li estem demanant una adreça.   Quedaven per veure’s  prop de la Torre Azadi  aquella mateixa tarda.


L’encàrrec consistia en matar Sayyid Ebrahim Raisol-Sadati, abans de Nadal, L’Axel  Viale tindria accés a un edifici de vivendes situat davant la  seu de la Presidència , al carrer Pasteur de Teheran .


L’Axel  Viale , abans de Nadal –  tenia un altre encàrrec, ara el REINO DE ESPAÑA - aconseguiria alhora que matar a Sayyid Ebrahim Raisol-Sadati , matar també a Ahmad Vahidi (Shiraz, 27 de juny de 1958)

Comentaris