CA L’AGUSTÍ DE TAGAMANENT. EL VALLÈS ORIENTAL

 

El dia 30.1.2023 m’aplicaven a l’Hospital General de Catalunya, els símptomes de Eritrodistesia Palmoplantar s’aguditzaven una mica, i no podia fins a darrera hora del dia 31.1. 2023, explicar-vos que el  Joan Navarro Pujadas, publica una fotografia de Ca l’Agustí,  una antiga masia situada al serrat dels Arenals del Pla de la Calma, al municipi de Tagamanent, als límits de la comarca del Vallès Oriental.

 



Patrimoni Gencat ens en diu;  Masia ramadera de grans proporcions. La major part de les dependències ramaderes són a l'interior i amb escassos annexos. Al costat esquerra hi ha una eixida de dos pisos amb grans arcades. Edifici de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes. Teulada a doble vessant amb aiguavés als costats. Finestres i porta quadrada amb llinda de pedra. Als baixos, al costat de la porta, una finestra espitllerada i una única obertura al primer nivell.


A finals de la dècada de 1990 va ser restaurada com a Casa Museu l'Agustí, un museu etnològic que forma part del Parc Etnològic de Tagamanent al Parc Natural del Montseny.


La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda. Dit això, ens alegrem de la suspensió de la vaga de metges, que escoltava al Telenotícies de la Nit.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html


Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència  desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  ens temem el pitjor.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html


De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks


Comentaris