CRIMS PER OMISSIÓ. ELS TERRATRÈMOLS DE TURQUIA I SÍRIA. QUE SUCCEIRIA SI AIXÒ PASSES AL REINO DE ESPAÑA?.

 


Les dades de víctimes dels terratrèmols que assolaven amplies zones de Turquia i Síria no paren de créixer, i atès que venen de “ fonts oficials” – i per l’experiència que tenim tost plegats de la credibilitat d’aquestes fonts – podem pensat que les víctimes cal multiplicar-les  en el millor dels casos per 10, oi?.

https://elpais.com/internacional/2023-02-11/terremotos-en-turquia-y-siria-ultima-hora-de-las-labores-de-rescate-en-directo.html

Us imagineu que això hagués passat al REINO DE ESPAÑA?

La riuada del Vallès Occidental de l’any 1962 evidenciava que des de les Administracions  Públiques s’havia fet la “ vista grossa” – cal suposar que no de forma gratuïta – amb l’edificació en zones inundables que comportava més d’un miler de persones mortes.

https://www.naciodigital.cat/latorredelpalau/noticia/81499/riuada-del-62-sis-decades-de-la-catastrofe-que-va-marcar-el-valles

Ningú va respondre per aquella catàstrofe que ultra les víctimes mortals,  s’enduia per a moltes persones i famílies  anhels i esperances.

No és impensable que un fet similar es doni a Catalunya :

https://www.catalunyamagrada.cat/llocs/els-terratremols-mes-importants-de-la-historia-de-catalunya_39382102.html

Teniu tots clar que ningú s’ha preocupat de fer un seguiment de l’aplicació en la construcció de les normes antisísmiques , ni durant la dictadura franquista, ni en “ democraciola”  que la substituïa?

Em d’esperar  - una vegada   més  -  la intercessió de   Sant Just de Vic, el protector català contra els terratrèmols:

http://www.joanarimanyjuventeny.cat/sants-tradicionals/sant-just-de-vic-el-protector-catala-contra-els-terratremols/

Comentaris