ESGLÉSIA PARROQUIAL D’EINA ADVOCADA A L’ARCÀNGEL SANT MIQUEL. LA CATALUNYA SOTA DOMININI DE LA MAL DITA REPÚBLICA FRANCESA.

 

El Vicent Miralles Tortes, pública fotografies de l’ Església de Sant Miquel del poble d'EINA a la  Cerdanya , sota domini de la República feixista francesa.




La Catalunya romànica ens diu que  el  temple actual és una petita construcció de nau única que no té res de romànica. Conservava una marededéu romànica que va ser robada fa una vintena d’anys, que era el veritable joiell d’aquesta església parroquial.


La imatge de fusta feia  77 cm d’alçària. El cap de la marededéu fa 20 cm i la figura del Nen Jesús, 34 cm. La Mare està asseguda en un tron, les quatre columnetes del qual acaben amb una pinya llisa. A diferència de la imatge de Cornellà, la Mare i l’Infant porten una corona adornada de fulles de trèvol. La marededéu porta una túnica que cau en plecs harmoniosos sobre els genolls i deixa sortir la punta de les sabates, entre les quals els plecs del vestit dibuixen una mena de trèvol, mentre que el mantell deixa veure els cabells sota la corona; les dues mans, esteses horitzontalment, emmarquen el Nen Jesús, assegut al mig de la falda. L’Infant, que té els peus nus, beneeix amb la mà dreta i amb l’esquerra sosté el Llibre. Entre la fisonomia de la Mare i del Nen hi ha una semblança sorprenent, particularment en la forma del nas i dels ulls.




El monestir de Cornellà de Conflent tingué subjecta la parròquia de Sant Miquel d’Eina, a més de tenir d’altres béns al castell i vila d’Eina, cosa que explica que la Mare de Déu de Cornellà fos imitada a Eina (Maties Delcor i Alexis (Palau de Cerdanya, 1919 — Montpeller, 20 d'agost del 1992) 1970, pàg. 31 i segs.).

 

Tant la imatge d’Eina com la de Cornellà són del segle XII. Desafortunadament, no coneixem cap document d’arxiu que en parli. Sens dubte era venerada pels pelegrins que per la vall glacial d’Eina i el coll d’Eina anaven al santuari de Núria


No tenim bones noticies al REINO DE ESPAÑA:

https://www.diariodehuelva.es/articulo/area-metropolitana/junta-estudia-cobrar-consulta-atencion-primaria-65-150-euros/20230213122139301209.html

Adéu-siau a la sanitat universal.


el TEDH  emprava  una terminologia “ novedosa”,  Grups Objectivament Identificables,  per referir-se als catalans que son víctimes de la repressió del REINO DE ESPAÑA.


Altres Grups Objectivament Identificables podrien ser els malats de càncer o de qualsevol altra patologia als que el mal dit sistema de “ salut Pública” està deixant morir.


O els que no poden accedir als serveis públics en aplicació del Indicador Público de Renta de Efectos Múltiples introduït  l’1 de juliol  de 2004 per  José Luis Rodríguez Zapatero (Valladolid, 4 de agosto de 1960)

https://es.wikipedia.org/wiki/Indicador_P%C3%BAblico_de_Renta_de_Efectos_M%C3%BAltiples


Hi ha més Grups Objectivament Identificables,  aneu-hi pensant.


Esperem que l’arcàngel Sant Miquel, i la Marededéu d’Eina facin arribar la nostra pregaria a l’Altíssim, Senyor; allibera el teu poble !!!!!

Comentaris