FARINERA LA PUREZA. SABADELL

 

La  Maria Dolors Dalmau Puig , publica una fotografia antiga  de l’edifici situat a la cantonada dels carrers Mestre Rius i Sant Joan, format per planta baixa i dos pisos.




La planta baixa es troba completament modificada, destinada a ús comercial.


La resta de la façana, organitzada per una composició de línies verticals i horitzontals, conserva les obertures rectangulars, amb baranes decorades amb motius ceràmics.


 Hi ha una cornisa de coronament.


Amb data 7 de desembre del 1914 es va presentar l'expedient de sol·licitud d'obra amb els plànols (planta i alçat) signats per l'arquitecte Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965) per a la construcció d'una fàbrica de Pastes Alimentàries per als successors de D. Joaquín Sabater.


El projecte va ser aprovat el dia 4 de febrer del 1915, després d'un informe favorable de l'arquitecte municipal, Josep Renom i Costa (Sabadell, 22 de novembre de 1880- 11 de març de 1931) , signat el 25 de gener d'aquell mateix any.

https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Farinera_(Sabadell)


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/1008009-A.htm


La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda. Dit això, ens alegrem de la suspensió de la vaga de metges, que escoltava al Telenotícies de la Nit. Esperem  que uns i altres posin fill a l’agulla per evitar tant como sigui possibles la mort de més i més pacients en les llistes de “ desesperació”.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html

 

Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  les noticies diuen que hi ha un pacte entre ERC i PSC,  ens temem el pitjor.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html

 

De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks

Comentaris