IN MEMORIAM DE L’ESGLÉSIA DE BAIX MAR DE TORREDEMBARRA, ADVOCADA A SANT JOAN BAPTISTA.

 

El dia 30.1.2023 m’aplicaven a l’Hospital General de Catalunya, els símptomes de Eritrodistesia Palmoplantar  (  reacció cutània induïda per la quimioteràpia caracteritzada per un eritema dolorós al palmell de les mans i a la planta dels peus acompanyat de formigueig i sensacions d'adormiment, que en casos greus pot interferir en les funcions bàsiques de psicomotricitat).  s’aguditzaven una mica, i no podia fins al mati de dia 1.2.2023, explicar-vos que trobava una fotografia de l’església de de Baix Mar de Torredembarra, que va ser enderrocada .  El Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya  ( Arxiu GavÍn), em confirmava l'advocació







A Torredembarra en Fotos, llegia ;  A mi el que sempre m'han explicat és que tenia malament els fonaments i perillava l'estructura, perquè a baix a mar a dos metres sota terra hi ha aigua pel nivell freàtic, i la van haver d'enderrocar. Potser s'hagués pogut salvar, però van decidir tirar-la a terra. Una llàstima !


Hi ha una nova església amb la mateixa advocació:




https://algunsgoigs.blogspot.com/2016/06/goigs-sant-joan-baptista-clara-i.html


Com és mal costum en aquest dissortat país, no trobava cap dada de l’autor ni de l’una , ni de l’altra, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com


Torredembarra, Calalunya, us ho agrairan.


La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda. Dit això, ens alegrem de la suspensió de la vaga de metges, que escoltava al Telenotícies de la Nit. Esperem  que uns i altres posin fill a l’agulla per evitar tant como sigui possibles la mort de m´s i més pacients en les llistes de “ desesperació”.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html

 

Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència  desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  ens temem el pitjor.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html

 

De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks

Comentaris