LA VIOLÈNCIA I LA REPRESSIÓ TENEN ARRELS MOLT FONDES

 

El dia 13.3.2023, rebia la 4a Sessió de Quimioteràpia a l’Hospital General de Catalunya ,  val a dir que ha estat  - i és encara – un procés “ dur”.

 

Avui estic a 10 dies d’acabar el tractament.

 

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/lany-del-cancer.html

 

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2023/02/els-efectes-de-la-quimioterapia.html


  https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/03/objectiu-sobreviure-la-quimioterapia.html

 

M‘ajudat molt en aquest tràngol,  continuar – fins on m’ha estat humanament possible –  amb les publicacions del conèixercatalunya, i vull agrair des d’aquí  la bonhomia de tots/es els que m’han permès fer us de les seves imatges. Espero poder recuperar les meves sortides per Catalunya ben aviat.


Els abusos de tota mena son una noticia quotidiana en el mitjans de comunicació,  aquest fet s’explica per algunes fonts “ interessades “ com una conseqüència més de la pèrdua de valors ètics, religiosos i morals de la societat.


Reprodueixo de : https://www.infanciatuteladaenelfranquisme.cat/es/personas/pere-gambin-perez-es/


Toribi Duran i Garrigolas (Castelló d'Empúries, Alt Empordà, 30 d'abril de 1814 – Barcelona, 16 de setembre de 1888) , feu fortuna a Amèrica i en morir deixà un milió de pessetes per a promoure l'erecció d'un costat d'un reformatori per a nois a Barcelona, la gestió del qual seria confiada a l'orde de Sant Pere ad Vincula.




PERE GAMBÍN PÉREZ (Xerta (Tarragona), el 12  d’octubre de 1930 + 26 de novembre del 2000 ) , va estar internat  a l’Asil Duran de Barcelona de 1943 a 1947, i entre altres coses explicava:

https://www.infanciatuteladaenelfranquisme.cat/es/personas/pere-gambin-perez-es/


La comida era mala. Les daban una especie de gachas de trigo hervidas (también podían ser de maíz) y como verdurales ponían las pieles de las habas que se habían comido los educadores. Dentro de la olla se habían encontrado sorpresas. Desde un periódico a una pastilla de jabón. Las ollas las removían con una pala porqué eran enormes. Si les daban una naranja se comían hasta la piel y si era un cacahuete también Un día quedaron sorprendidos porque se encontraron la mesa puesta y al lado de cada plato había una naranja y un “chusco” de pan. Pensaron «Uy, hoy comeremos bien», pero al cabo de un momento ya habían desparecido las naranjas y el pan y solo quedaba el plato vacío. Se ve que había ido una visita importante y cuando marchó retiraron los extras.

 

Antes de dormir cada día rezaban el padrenuestro. Eso sí, tenían que dormir con las manos fuera de las sábanas, a la vista, no fuera caso que se tocasen algo… Pero era una moralidad falsa. Pere había visto que pasaban cosas extrañas, con entradas y salidas de los despachos u otras habitaciones de chavales y capellanes, incluso un día comentó a la familia que había visto a uno de los capellanes abusar sexualmente de un chaval.


Us recomano la lectura d’aquesta publicació :

https://management-briznas.blogspot.com/2021/12/el-asilo-duran-de-barcelona-retrato-de.html


No val a badar, aquesta gent malvada continua vivint entre nosaltres, i fa i farà el que calgui per retornar-nos a aquelles dies foscos.


Comentaris