IN MEMORIAM. LA VILLA EULÀLIA PROMOGUDA PER L’EUSEBIO GÜELL BACIGALUPI.LA BARCELONA QUE ELS TEMPS S’ENDUGUÉ

 


El Jaime Gonzalez de Gispert, publica una fotografia; la desapareguda Villa Eulàlia, al Passeig de la Bonanova. "La va construir Cristóbal Cascante l’any 1873 i es va encarregar un arranjament estètic a Domènech Estapà l’any 1896". Era propietat de José Lleonart.


Em deia el Valentí Pons Toujouse;  Cert, l’arquitecte va ser Cristóbal Cascante Colom (Esparreguera, 1851 - Comillas, 1889) ,i  el promotor , l’Eusebio Güell y Bacigalupi, I comte  de Güell​​​.




Cascante era un dels arquitectes dels Güell i dels López com Gaudí i Joan Martorell. Cascante va deixar Barcelona per dirigir les obres dels López a Comillas


Ens agradarà tenir noticia de la relació del Comte de Güell amb aquest edifici a l’email castellardiari@gmail.com


Els motius de l’enderroc en els podem imaginar, la corrupció endèmica i sistèmica del REINO DE ESPAÑA, en cas contrari però, ens agradarà que ens ho feu saber al’email castellardiari@gmail.com


Demà  30.4.2023 a Caldes de Montbui tindrà lloc la missa funeral pel Josep Maria Gavín Barceló (Barcelona, 1930 + Caldes de Montbui, 28.4.2023 ) a l'Església de l'Assumpció de la Marededéu a les 12,30 ; fou un investigador infatigable del Patrimoni Històric, i per damunt de tot, un home honest al que amb tota justícia se li va atorgar la Creu de Sant Jordi. Per a Catalunya  el seu traspàs és una pèrdua irreparable.

Comentaris