LA FÀBRICA A.E.G. TERRASSA. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 


De tornada del meu infructuós viatge a Terrassa – les meves botes encara no estan “ reparades “ , m’aturava a retratar la que havia estat seu de l’A.E.G, obra de l’arquitecte  Ignasi Escudé Gibert (Terrassa, 1909-1942).




https://www.diarideterrassa.com/terrassa/2017/05/05/ignasi-escude-precursor-arquitectura-moderna/

https://arquiterrassa.wordpress.com/arquitectos/ignasi-escude-i-gibert/


L'edifici protegit, de grans dimensions, forma part del conjunt industrial de la Fàbrica AEG. És una construcció de planta rectangular, amb planta baixa i tres pisos. L'ordenació de les façanes segueix una composició horitzontal, amb obertures rectangulars arrenglerades longitudinalment, línia d'imposta i cornisa de coronament. Hi ha centrada una gran porta d'accés rectangular que presenta una motllura exterior d'emmarcament sobresortint de pedra artificial, material també emprat al resseguiment de les finestres del primer i el segon pis, i a l'ampit de les del pis superior, disposades en nombre doble.


Matiso l’afirmació “infructuós viatge a Terrassa” , que cal entendre circumscrit estrictament a fet que les meves botes encara no estan “ reparades "  per Resolargrip   https://resolargrip.com/


El viatge em permetia “ recuperar “ el meu bon costum de passejar – cosa moltindicada per a recuperar-se de la quimioteràpia - , i sobretot per retratar alguns edificis que desprès – com el cas de la fàbrica A.E.G – seran objecte de publicació.

 

 https://www.lavanguardia.com/local/gran-valles/20230222/8775847/empiezan-obras-transformacion-antigua-fabrica-aeg-terrassa-zona-residencial.html

Comentaris