PATRIMONI INDOCUMENTAT A TERRASSA. ESCOLA CRESPINELL AL CARRER PANTÀ.

 

Tornava a Terrassa amb l’esperança de recollir les meves botes de muntanya a les que s’havien de canviar les soles, Resolargrip em tornava a fallar, potser la propera setmana.




Retratava la façana de l’escola Crespinell, que no figura a la relació de Patrimoni Gencat,  i de la que no trobava cap dada.


Crespinell és una escola d’educació especial concertada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb més de 40 anys de trajectòria i gestionada per una cooperativa de persones sòcies treballadores, declarada entitat d’iniciativa social i sense ànim de lucre.


 Actualment, acull més de 60 alumnes en un edifici de lloguer ubicat al carrer del Pantà, que no reuneix les condicions òptimes per al correcte funcionament del centre.


Si però de l’antiga escola  Germans Amat, bastida als anys 60 del segle XX, durant la dictadura Franquista, pels arquitectes Oriol Bohigas Guardiola (Barcelona, 20 de desembre de 1925-Barcelona, 30 de novembre de 2021), Josep Martorell Codina (Barcelona, 1925 - 28 de novembre de 2017) i Josep Pratmarsó i Parera (Barcelona, 1913-1985), on es traslladarà Crespinell el proper curs si els recursos econòmics ho permeten.


https://www.diarideterrassa.com/terrassa/2022/11/08/el-centre-crespinell-ocupara-un-espai-a-ledifici-de-lantiga-escola-germans-amat/


En el compliment dels terminis Resolargrip és manifestament incomplidora, espero que el resultat del seu treball – quan sigui – justifiqui aquest retard.


Demà  30.4.2023 a Caldes de Montbui tindrà lloc la missa funeral pel Josep Maria Gavín Barceló (Barcelona1930 + Caldes de Montbui, 28.4.2023 ) a l'Església de l'Assumpció de la Marededéu a les 12,30 ; fou un investigador infatigable del Patrimoni Històric, i per damunt de tot, un home honest al que amb tota justícia se li va atorgar la Creu de Sant Jordi. Per a Catalunya  el seu traspàs és una pèrdua irreparable. 

 

Comentaris