TENIU MÉS DADES DE L’ERMITA DE LA MAREDEDÉU DE MONTNEGRE. SANT CELONI. EL VALLÈS ORIENTAL

 







Llegia de l’ermita -  mal dita   -  de Santa Maria de Montnegre  per la mala influència de la llengua castellana, que pretén minimitzar el paper cabdal de la verge Maria, i alhora  fer una clara expressió de masclisme, com és “ tradició   per a ells.   En català el tractament correcte és Marededéu. 


Fou construïda al segle XVIII  - cap dada del seu promotor, ni del seu autor, sou pregats de fer-nos-ho saber  a l’email castellardiari@gmail.com   i que va ser derruïda , només van quedar dretes tres parets,  en els dies foscos que seguien  l’alçament armat dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, episodi  que  els historiadors feixistes qualifiquen  com “Guerra Civil”, i l’església catòlica en el seu moment com   a CRUZADA.


Cansa això de “ Guerra Civil”, el GLORIOSO ALZAMIENTO, el finançava Juan March Ordinas (Santa Margarita, Baleares, 4 de octubre de 1880 - Madrid, 10 de març de 1962), i el va BENEIR Isidro Gomá y Tomás (La Riba, 19 de agost de 1869-Toledo, 22 de agost de 1940), que moriria en  estranyes “ circumstàncies. 


L’any el 2009 va ser restaurada gràcies a una iniciativa particular. Ens agradarà tenir-ne mes noticies a l’email castellardiari@gmail.com


https://algunsgoigs.blogspot.com/2021/06/goigs-la-mare-de-deu-del-montnegre-sant.html


A Catalunya no li calen enemics – que en té, i particularment “ rabiosos” i roïns -, sovint amb el foc amic, ja els fem la feina nosaltres mateixos.  Item més, tenim l’enemic a casa almenys d’ençà de 1714.

Comentaris