QUE EN SABEU DE L’EDIFICI QUE FA CANTONADAAL CARRER DE CAMPMANY I ESCOLA PIA DE SABADELL?.

 

Sortia del número  109 del carrer de Gràcia on hi ha PODO9,  la Carmina Prats Gil, m’ havia fet la revisió  d’unes  plantilles  que fan – si això és possible -  més suportables el efectes de la eritrodisestesia palmoplantar,  li explicava “ l’aventura “  que vivíem amb el Tomàs Irigary Lopez, per retratar la torre  Secundino Gorgot Feliú, mal dita dels Francesos, a Rubinat, Ribera d’Ondara, la Segarra,  calia fer algun petit retoc, i ens acomiadaven desitjant-nos bones vacances;   em convocaven, llevat d’imprevistos d’aquí a un any.  


M’aturava per retratar l’edifici del  carrer  de Capmany, 33, cantonada amb el carrer de l’Escola Pía, on hi ha l’Escola Estel,   que llegia va ser  fundada l’any 1973, a partir de l’antiga Acadèmia Caldes, de la no en trobava – a desgrat de l’afirmació estulta  “ a Internet es troba tot “, cap dada- . Agrairem la tramesa de dades i àdhuc d’imatges a l’email castellardiari@gmail.com

 

Des d’aleshores l’escola ha estat un referent en el sector educatiu de Sabadell, adaptant-se cada vegada als canvis educatius i passant per diversos canvis d’ubicació i instal·lacions.

 

L’any 2008 l’escola canvia de titularitat, i mantenint els valors propis del centre, s’inicia un procés de modernització de les instal·lacions i d’innovació en el projecte educatiu que fa que l’escola Estel ofereixi, avui, un entorn excel·lent per l’educació dels infants i adolescents.


Cap dada del promotor i de l’autor de l’edifici del carrer  de Capmany, 33, cantonada amb el carrer de l’Escola Pía, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com,  en demanaren dades a  ahs@ajsabadell.cat


La Dolors Martin Such, em deixava un comentari; era la casa de la família Cirera, hi vivia el matrimoni, els fills i dues minyones. Els meus sogres vivien al davant.


Més preguntes, aquests Cirera, eren descendents  del Josep Cirera i Sampere (Sabadell, 30 de desembre de 1848 - 23 de novembre de 1912) que l'any 1901 va cedir gratuïtament a la ciutat els terrenys per a la construcció de l'Hospital Taulí ?.


El Josep Maria Girbau, em deixava un comentari ;  l'edifici era propietat de la família de Gabriel Cirera Pons, fabricant tèxtil de Sabadell.

Fou president del Gremi de fabricants i fundador de CASSA.


Comentaris